Poteter til vask


18. august Kl. 14.00:

Åpen omvisning


Urtebrennevinskurs med Per Harald Grue


18. august Kl. 14.30:

Lær å lage urtebrennevin


Poteter til vask


25. august Kl. 14.00:

Åpen omvisning


Poteter til vask


01. september Kl. 14.00:

Åpen omvisning


Poteter til vask


08. september Kl. 14.00:

Åpen omvisning


Poteter til vask


15. september Kl. 14.00:

Åpen omvisning


Poteter til vask


22. september Kl. 14.00:

Åpen omvisning


Poteter til vask


29. september Kl. 14.00:

Åpen omvisning


Poteter til vask


06. oktober Kl. 14.00:

Åpen omvisning


Poteter til vask


13. oktober Kl. 14.00:

Åpen omvisning


 

Scroll for flere gylne øyeblikk

Lær å lage urtebrennevin

lørdag, 18. august 2018 Kl. 14.30

Illustrasjonsbilde urtedramkurs

18.august har vi urtebrennevinskurs!

Her lærer du blant annet om sesongens urter som reinfann, heggebær og einer, urtebrennevin- og akevittens historie, lagring, justering av krydring og mye mer! Kurset er både praktist og teoretisk og går over en halv dag, blant annet med et besøk i urtehagen på Domkirkeodden. Kursleder er Per Harald Grue.

Program

14.30: Åpning av kurs. Om urtebrennevin og dens historie, akevittens historie, innsamling av urter og hvordan produsere essens.

15.00: Felles avreise med buss til Domkirkeodden.

15.15: Vandring i urtehagen på Domkirkeodden, leder av urtehagen og kursleder demonstrerer og viser akutelle brennevinsurter.

16.45: Felles avreise med buss fra Domkirkeodden.

17.00: Om innsamling av urter til urtebrennevin i ulike sesonger, utblanding og justering av krydring, lagring og tålmodighet.

18.45: Pause

19.00: Middag

20.15: Servering og prøvesmaking av vellagret urtebrennevin. Kursleder introduserer 4-6 forskjellige urtebrennevin, veileding av smaking, lukt, bruk av glass, temperatur.

21.30: Kurset avsluttes

 

Per Harald Grue er opptatt av å ta vare på og videreutvikle de gode, norske mat- og drikketradisjonene. Det å lage urtebrennevin har vært hans hobby gjennom de siste 30 årene og han deler gjerne på kunnskapen sin slik at tradisjonene kan ivaretas. Han er opprinnelig fra Lillehammer og har vært departementsråd i Landbruks- og matdepartementet i nærmere 25 år frem til 2009.

 

Praktisk info:

Kursprisen er på kr 1295,- Dette inkulderer kurs, kompendium, transport tur/retur Atlungstad Brenneri - Domkirkeodden, omvisning i urtehagen på Domkirkeodden, niste til utflukt på Domkirkeodden, smaksprøver og middag. Kurset har kun 20 plasser, så her gjelder "førstemann til mølla". Kurset har 20 års aldersgrense. Påmelding på mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller tlf 62 33 00 55.

Number
401/17
Status
Registration end
Organizer
Location
Contact
 

ATLUNGSTAD BRENNERI | Sandvikavegen 214, Ottestad (Besøk etter avtale) | post@atlungstadbrenneri.no | Telefon 62 33 00 55

Meld deg på vårt nyhetsbrev:

IMG_3245
IMG_3033
IMG_2879