23. september Kl. 15.00:

Åpen omvisning

Møteplass

Atlungstad Dagen

Atlungstad Dagen

Vi åpner dørene! Atlungstad Dagen er en dag med liv på Atlungstad og liv i Brenneriet. Siste lørdag i september markerer vi at det er høst og tid for brenning av potetsprit på Atlungstad.


30. september Kl. 11.00:

Atlungstad Dagen


30. september Kl. 15.00:

Åpen omvisning

Møteplass

Pub

Pubkveld

Bli med på en sosial kveld med venner og kjente i det historiske brenneriet!

Foto: Amerikabilder av Per Mæhlum fra Vallset. Gruppebilde, menn samlet på en bar i Kathryn, Nord-Dakota i cirka 1908. (Domkirkeoddens fotoarkiv.)


30. september Kl. 18.00:

Pubkveld i Malteriet


07. oktober Kl. 15.00:

Åpen omvisning

Møteplass

14. oktober Kl. 15.00:

Åpen omvisning

Møteplass

21. oktober Kl. 15.00:

Åpen omvisning

Møteplass

 

Scroll for flere gylne øyeblikk

Pådekket bord klart til smaking av akevitt

Smak og lær!

Hver høst brenner vi potetsprit i den gamle brenneribygningen fra 1856. Akevittproduksjonen, som startet rundt 1880, er tatt opp igjen og nå håndtapper vi noen tusen flasker i året.

 

Åpen omvisning 

Utvid akevittkunnskapen din, opplev atmosfæren i akevittlageret, se de imponerende gjæringstankene og kjenn eimen av mesk og drank i Norges eneste genuine potetspritbrenneri som fortsatt er i drift. Omvisning foregår i produksjonsanlegget for potetspritproduksjon og akevittlageret. Her forteller vi og viser hele prosessen fra potet til akevittens edle dråper.
Omvisningen har en varighet på ca. 1 time og koster 175,- pr. pers.

Det er selvfølgelig mulighet til å smake på akevitten. Omvisning inkludert smaking har en varighet på ca 1,5 time og koster 350,- pr. pers. Her forteller vi mer om fremstillingen og variasjonene i det norske nasjonalbrennevinet, om fatlagring, krydring og hvordan akevitten best kan serveres. Vi serverer smaksprøver på fire forskjellige akevitter. For de som ønsker et alkoholfritt alternativ tilbyr vi ulike lokalproduserte juice, most og saft.

Vi gjør oppmerksom på at det er litt å gå og bratte trapper i anlegget, så vi anbefaler godt skotøy. Dersom noen er bevegelseshemmede (rullator, rullestol e.l.) må vi vite dette ved bekreftelse av bestillingen, slik at vi evt. kan tilpasse tilbudet.

 

Turen til oss kan også kombineres med mange andre hyggelige besøk på Hedmarken:

Jernbanemuseet

Annomuseum

Prøysenhuset

Skibladner charter

Stange Vestbygd

Mjøsgårdene

Simenstad Gård

Pilegrimsledens turer

 

Trenger du flere turforslag i Mjøsdistriktet? Prøv Infoteket

 

ATLUNGSTAD BRENNERI | Sandvikavegen 214, Ottestad (Besøk etter avtale) | post@atlungstadbrenneri.no | Telefon 62 33 00 55

Meld deg på vårt nyhetsbrev:

IMG_3245
IMG_3033
IMG_2879