top of page
03348wf8Zu8W.webp

Bestyrerens nattmat

Til minne om Torgeir Knudsen og hans familie

Det er sen natt og det koker i alle piper og rør. Brennevinsproduksjonen går for fullt etter høstens potetinnsamling fra bøndene i bygda. Torgeir Knudsen samarbeidet godt med direksjonen som hadde kjøpt Atlungstad på auksjon da det brant i 1864 og var meget tilfreds med å være første ansatt som bestyrer etter gjenoppbyggingen.


Hjemme ventet kona Sigrid og de fire barna, Charlotte, Arne, Sigurd og Anna. Torgeirs ansvar for regionens brenneri var tidkrevende når 18 tonn poteter skulle behandles og bli grunnlaget for årets spritproduksjon. Torgeir så ikke mye til familien sin om høsten, ja nesten helt frem til jul var det travelt. Når de først så hverandre disket kona Sigrid opp med et deilig og mettende måltid hvor høstens ingredienser og lokale grønnsaker stod på menyen. Sent om kvelden ble parafinlyktene tent, bordet dekket – det ble høytidsstemning. Sigrids hadde lidenskap for matlaging og tryllet frem fantastiske smaker. 


Kanskje var det slikt det var? Med oss lever historien videre. Menyen er i brenneriets ånd og atmosfæren setter stemningsfulle rammer de gode møter og selskaper. Vil du høre flere historier? – Legger du høstens samlinger eller juleselskap til Atlungstad brenneri får du med omvisning og akevittsmaking hvis du ønsker. Slik skaper vi sammen ny historie.
Velkommen til oss!

bottom of page