Juuls Juleselskap på Atlungstad
Til minne om Chr. A. Juul. Atlungstad blir til.
Når du setter deg ved bordet på Atlungstad Brænderi, trer du inn i en historie som startet en vinterdag i januar 1855, da Chr. A. Juul inviterte til et avgjørende møte for å skape noe varig. Under det tidligere juleselskapet med latter og kortspill, ble grunnlaget lagt for det som skulle bli ett av Norges eldste brennerier.
​
Juul, M. Lahlum og Iver Grimerud var smarte menn som visste hvordan naturens ressurser kunne utnyttes. Brenneriet ble plassert ved elva Fjetre som sikret tilførsel av vann uten pumpekraft og Mjøsa som sikret enkel transport da jernbanen ikke var bygget lenger enn til Eidsvold. Den første potetmåleren, Mikkel Bertilsen Heksvoll, sørget for at potetene – hjertet i brenneriets produksjon – holdt topp kvalitet. Det var et presisjonsarbeid, for uten god mesk, ingen edle dråper.
Og nettopp mesken har vi tatt med oss inn i nåtiden – fra potetene som ble vasket med vann fra Fjetra å’a til de deilige måltidene du kan nyte hos oss i dag. På Atlungstad handler det om å meske seg med kvalitet – enten det er et godt måltid, gode historier eller viktige beslutninger i møter.
​
Vi byr på mer enn bare god mat. Vi tilbyr en reise gjennom Atlungstads rike historie, der lokale poteter til minne om Juul fortsatt står sentralt. Når du bestiller et møte eller en middag hos oss, blir du en del av denne historien – en historie om fellesskap, hardt arbeid og god smak.
På Atlungstad Brænderi mesker vi oss sammen i en velgjort historie, dagens nytelse og gode øyeblikk. Velkommen til oss!